Flickr

BOŽANSTVENA SIMFONIJA OKUSA: Ovu tortu morate probati!

Autor: dnevno.hr

Sastojci:

6 žutanjaka
15 dag šećera
12 dag brašna
6 bjelanjaka

Krema:

1 puding od vanilije
4 dcl mlijeka
25 dag maslaca
25 dag šećera
25 dag oraha

Nadjev:

1 kg banana

Priprema:

Izradite glatku masu tijesta od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom i brašnom. U masu na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Masu podijelite na pet dijelova i ispecite pet kora na temperaturi od 220 °C.

Četiri kore premažite kremom i na svaku rasporedite izrezane kolutiće banana. Kore složite jednu na drugu, premažite preostalom kremom.

Krema:

Skuhajte puding od vanilije. Kad se ohladi, umiješate u njega pjenasto izrađen maslac sa šećerom. Na kraju dodajte mljevene orahe i sve zajedno izmiješajte.

Tortu napravite dan ranije da kore omekšaju.

Autor:dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.