BOŽANSTVEN UKUS BAKINE KUHINJE: Fina hrskava pita s tikvicom i mladim lukom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Uživat ćete u nenadmašnom ukusu ove pite.

Sastojci:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 1 manja mlada tikvica
  • 1 vezica mladog luka
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 100 g šunkarice
  • 1 jaje
  • sol
  • papar
  • ulje

Priprema:

Naribajte tikvice s korom, ako je mlada, i posolite. Na ulju propržite nasjeckan luk, dodajte šunku na kockice te iscijeđenu tikvicu koja je odstajala barem 10 minuta u soli. Uklonite sa štednjaka, dodajte vrhnje, jaje i papar pa sve izmiješajte.

Raširite prvu koru, premažite nadjevom tanko po kori (ne previše da ne bude gnjecava), pa dodajte odozgo drugu koru i nju malo premažite nadjevom.

Presavijte krajeve pa uvijte u rolnicu. Pleh obložite papirom za pečenje ili je četkicom namažite uljem.

Redajte rolnice u pleh. Premažite ih uljem i stavite u pećnicu ugrijanu na 200 stupnjeva. Neka se tako peče 40 do 45 min da dobro zarumeni i dolje i gore. Treba je isjeći toplu.

Poslužite uz kiselo mlijeko ili jogurt.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.