Dnevno.hr

BEZVREMENSKI RECEPT: Ljuti gulaš s miješanim mesom i slaninom

Autor: ZG/Dnevno.hr

Ako iz djetinjstva pamtite bakin gulaš, ovo je pravi recept za vas.

Savjetujemo vam da otiđete do provjerene mesnice i zatražite pola kilograma mljevenog miješanog mesa. To je mnogo bolje, ukusnije i zdravije nego da kupujete pakirane proizvode.

Sastojci:

  • 1/2 kg miješanog mesa
  • 250 g luka
  • 150 g suhe slanine
  • 2 svježe paprike
  • žlica ljute mljevene paprike
  • žlica slatke mljevene paprike
  • 1 mrkva
  • 1 svježa rajčica
  • 3 češnja češnjaka
  • 3-4 lista lovora
  • ulje
  • suhi začini
  • sol
  • papar
  • peršin

Priprema:

U tavu ulijte ulje. Dodajte sitno sjeckanu suhu slaninu i propržite.

Kada slanina bude ispržena, izvadite je žlicom s rešetkom pa u to ulje ubacite sitno sjeckani luk i dinstajte desetak minuta.

Potom dodajte nasjeckanu mrkvu te svježu papriku nasjeckanu na kockice. Još malo dinstajte.

Zatim dodajte prženu suhu slaninu, meso isjeckano na kockice i nekoliko listova lovora.

Dolijevajte vodu – pomalo – i dinstajte meso na tihoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodajte rajčicu i malo ju prodinstajte. Dodajte sve začine, peršin i češnjak.

Kuhajte još minutu-dvije i gulaš je gotov.

Ako želite više umaka, stavite malo više vode s razmućenim brašnom.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.