Foto: Pixabay

Cijeli život kuhate jaja i nikad niste primijetili da JEDNU STVAR radite krivo?!

Autor:

Jaje je jedna od omiljenih namirnica diljem svijeta. Jaje na oko, kajgana, omlet, kuhana jaja…

Ne samo što je hranjivo i puno proteina, već se i brzo priprema pa je čest odabir onih koji nemaju baš puno vremena za kuhanje.

No, izgleda kako baš kod meko kuhanih jaja većina ljudi radi jednu grešku.

Naime, mnogi jaja stave direktno u kipuću vodu, a u tom slučaju se odmah skuha bjelanjak, dok za žumanjak ipak treba više vremena.

Stručnjaci kažu kako jaja ne treba previše zagrijati, treba ravnomjero skuhati blelanjak i žumanjak. Predlažu dvije metode kako to najbolje učiniti.

Prva je da jaja prije kuhanja stavite u hladnu vodu pa onda u toplu vodu, a nakon toga ih ostavite u umjereno zagrijanoj vodi. Skuhat će se jednako brzo kao i u kipućoj vodi, ali će imati bolji okus.

Prema drugoj metodi, jaja stavite u hladnu vodu u jednu posudu i krenite ju zagrijavati. No, čim voda počne kipjeti, izvadite jaja i uživajte u njihovom okusu.

NAPOKON ODGOVOR NA VAŽNO PITANJE: Koliko jaja smijemo pojesti u tjedan dana?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.