Foto: Vojko Basic / CROPIX

Žnjan, Bačvice, riva… Policija poručuje Splićanima: ‘Ne možete se zadržavati na tim javnim površinama!’

Autor:

Splitska policija u petak je pozvala građane da se, s obzirom na najavu lijepog vremena za nadolazeći vikend, ne kreću niti zadržavaju na mjestima gdje se okuplja više ljudi te održavaju rastojanje jedni od drugih.

Iz policije podsjećaju na upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, iz kojega su jučer naime uputili kritiku da se dio građana s juga zemlje ne pridržava propisanih mjera zaštite, o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Ta se odluka, ističu u priopćenju, odnosi na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Žnjan, Bačvice i riva omiljena okupljališta, ali sada ih izbjegavajte

“Još jednom apeliramo da se ne zadržavate u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Znamo da su Žnjan, Bačvice i splitska riva bili omiljena mjesta okupljališta građana, ali u ovoj situaciji ne možete se zadržavati na tim javnim površinama”, poručuju građanima.

NITKO U DRŽAVI OVO NI NE SLUTI: Tajni Plenkovićev plan za Vilija Beroša

Posebno apleiraju da se ne okupljaju u većem broju, jer se tada ne mogu pridržavati pravila o održavanju distance, te na taj način doprinesu smanjenju širenja bolesti.

Iz policije navode kako znaju da građani prate preporuke liječnika, te da ih samo podsjećaju da svoje navike prilagode mjerama sprječavanja širenja zaraze – da slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljaju u kraćem vremenu na mjestima za koja znaju da ih ne posjećuje veliki broj ljudi.

Izađite na mjesta gdje ste sigurni

“Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana”, poručuju građanima iz splitske policije.

Napominju da svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, a to će nastaviti raditi i tijekom vikenda.

“Molimo vas, pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu. Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebe i svih nas”, zaključuju iz splitske policije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.