HZJZ

HZJZ uveo novi oblik komunikacije: Od sada o koronavirusu možete ‘chatati’ sa stručnjacima!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo uveo je novi oblik komunikacije s građanima u jeku epidemije koronavirusa.

Riječ je o Facebook Messenger chatbot aplikaciji, što znači da građani mogu poslati pitanje i dobiti odgovor kao da “chataju” s prijateljima.

Chatboti su računalni programi dizajnirani za komunikaciju s ljudima te pomažu odgovarati na pitanja koja korisnici imaju vezano uz određenu temu. Funkcionira tako da korisnik pošalje upit, a chatbot automatski odgovara, u bilo koje vrijeme, bez potrebe za dodatnim stručnjacima u podršci, jer je već prethodno naučen kako da odgovori. Osim što štedi vrijeme, informira sve zainteresirane korisnike te se oni osjećaju ugodnije pitati kad imaju saznanje da će biti odgovoreno u bilo koje vrijeme na sva njihova pitanja.

Prema istraživanju tvrtke Hero Factory, autorima ove chatbot aplikacije, isprogramirana je struktura, istražene su sve informacije te je razrađena tematika u koju su implementirani stručna pomoć i znanje epidemiologa i stručnjaka iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.  Chatbot aplikacija tako omogućuje brže povezivanje korisnika i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a ukoliko se pokaže potreba za dodatnim pojašnjenjima, korisnik uvijek može kontaktirati stručnjake i epidemiologe putem upita na dežurne telefone u pozivnim centrima koji su objavljeni na stranici Zavoda.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.