Pixabay

DJECA ILI POKUSNI KUNIĆI? ‘Ne želimo djecu slati u škole – logore. Bojimo se što će biti najesen!’

Autor:

Ovog tjedna održavaju se roditeljski sastanci učitelja razredne nastave s roditeljima kako bi one među njima, koji planiraju 11. svibnja poslati djecu na nastavu, upoznali s pravilima ponašanja u školi.

Iako su mnogi roditelji planirali djecu poslati u školu, prvenstveno radi druženja s vršnjacima i lakšeg savladavanja gradiva, nakon što su doznali za stroge mjere kojih se mališani moraju pridržavati, odmah su odustali od prvotnog nauma.

Ne samo da djeca ne smiju izlaziti iz učionica i da će im se hrana dostavljati u nju, već ako minutu zakasne u školu neće moći u nju ući jer učitelji formiraju grupu na ulazu u školu i svu djecu vode u učionicu.

Nema trčkaranja po hodnicima, druženja, a razmak od dva metra među svima mora se strogo poštivati. A u školu ne bi smjela djeca koja žive u kućanstvu sa starijim osobama, kao ni djeca čiji roditelji imaju priliku raditi od doma…

I tako, puno je tih uputa kojih se učenici, roditelji i učitelji moraju pridržavati. I sad se postavlja pitanje čemu uopće otvarati škole kad je stanje tako opasno i kada djeca u školama to provedeno vrijeme ne smiju biti – djeca.

‘Sve mi ovo zvuči kao da idu u logor, a ne u školu’, komentirala nam je jedna mama.

‘Zašto naša djeca moraju biti pokusni kunići’, u suzama se pitala druga mama.

‘Lako mi je sad za ovih mjesec dana do kraja škole. Što bude, bit će. Nego, problem će biti ako djeca ne budu mogla krenuti najesen u škole’, zabrinuto je dodao jedan tata.

I zaista je tako. Postoje djeca koja će najesen krenuti u prve razrede osnovne škole, kao i ona koja iz četvrtih kreću u pete, a i oni koji postaju srednjoškolci.

To su djeca koja kreću u novo razdoblje svojeg života. Ne radi se tu samo o školovanju već o cijeloj jednoj životnoj prekretnici koja će obilježiti njihove mlade živote i o tome vladajući svakako dodatno trebaju povesti računa.

Pa i ako su naša djeca sad ‘pokusni kunići’ nadamo se da će se neki zaključci izvesti do jeseni pa da će u novu školsku godinu krenuti kao djeca, a ne – kunići.

UČITELJI PROTIV POVRATKA U ŠKOLE! ‘Ovo je 5 razloga zbog kojih se učenici ne mogu vratiti’! Potpisuje se peticija

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.