Foto: Tom Dubravec / CROPIX

DAMIR TRUT KOMENTIRAO BRAČ: ‘To je pokazatelj da ovo novo normalno nije nešto što je staro, ne možemo imati bliske kontakte’

Autor: Dnevno

U emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog” gostovala je epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel koja je komentirala situaciju uzrokovanu koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

“U splitsko-dalmatinskoj županiji događa se Brač. Događa se jedan pozitivan pacijent od koronavirusa koji je prenio zarazu na bliske kontakte što je uobičajeno događanje u epidemiji koronavirusa. Ništa neobično, no to je podsjetnik kako je dovoljna jedna zaraza da se u slučaju nepridržavanja mjera proširi na veći broj ljudi”, navodi Pem Novosel.

Ostavku ravnatelja KBC-a zbog zamjene identiteta pacijentica nije željela komentirati. “To nije u mojem području , to se ne bi smjelo događati, ali to radi taj i griješi”, istaknula je.

EPIDEMIOLOGINJA HZJZ-a KOMENTIRALA SITUACIJU U SPLITU! ‘Tko radi taj i griješi’

“Dogodio se jedan pozitivni koji je prenio na druge ljude, kroz događaj koji se nije smio dogoditi, kroz druženje koje nije preporučeno kroz bliske kontakte.

To je pokazatelj da ovo novo normalno nije nešto što je staro i da se možemo družiti kao i prije, grliti, ljubiti, imati bliske kontakte nego treba voditi brigu o razmaku i da ne dolazimo u bliski kontakt i ne prenosimo jedni na druge”, rekao je zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut, piše HRT.

“Žao mi je što se dogodilo na Braču. To je sve što mogu reći, jer nisam te struke. Trajekt Brač-Split ujutro i popodne uvijek bude pun jer su to poslovne migracije i bilo je preuveličano da se bježi s Brača nakon izbijanja zaraze.

Međuljudski odnosi su prisniji kod nas i vjerojatno je to razlog većeg broja oboljelih nego u Zagrebu”, kazala je Jelena Tabak, članica vijeća Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK-a.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.