FOTO: Screenshot

(VIDEO) KAKVA PODRŠKA! ‘NAPRIJED RADA!’ Svjetska glumačka diva podržala Radu Borić i koaliciju Možemo!

Autor:

Osim što se svakim danom sve više sviđaju građanima, pa im sukladno tome i rejting prema anketama raste iz dana u dan, zeleno-lijeva koalicija Možemo! sviđa se i jednoj glumačkoj divi svjetskog glasa. Naime, poznata američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je iz svog doma u Atlanti video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenu oko Možemo!

“Hrvatska prvi puta u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata…Prvi puta će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje…Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!”, izjavila je Fonda u svojoj video poruci.

Jane Fonda potječe iz poznate glumačke obitelji Fonda koja je ostavila neizbrisiv trag u američkoj i svjetskoj kinematografiji. Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, protiv rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša.

Njezina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je 2 Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada.

Rada Borić: ‘Iznenadila me!’

“Jane Fonda i ja se znamo, prijateljice smo 20 godina, no moram priznati da me je ova osobna poruka koju je poslala u videu jako iznenadila”, kazala nam je Rada Borić. Borić je puno puta bila s Fondom na raznim konferencijama i skupovima čija su tema bila ženska prava. Fonda je, kaže nam Borić, puno i financijski potpomognula pokrete koji se bave pravima žena.

Na naše pitanje kako Fonda, ali i ostale aktivistkinje gledaju na nedavne izjave koje su se pojavile u javnom prostoru, da bi silovana žena trebala pričati sa svojom obitelji prije nego pobaci, Borić nam je kazala kako im je to jako – neobično.

“Neobično im je da se u 21.stoljeću kampanja vodi preko tijela žena. Jako im je čudno s druge strane da kampanju vode muškarci”, govori Borić.

Borić kaže kako se ta tema u Hrvatskoj razbuktala do te mjere da to više nije pitanje feminiskinja, već je pitanje žena, a najbolji dokaz tome je nedavna situacija kada je gospođa na tržnici Dolac HDZ-ovcima pokazala srednji prst.

(VIDEO) Prodavačica koja je HDZ-ovcima pokazala srednji prst ima poruku za Škoru, ovo morate vidjeti

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.