DOMOVINSKI POKRET: ‘Građanima treba omogućiti da se osjećaju sigurno na izborima’

Autor:

Domovinski pokret danas je organizirao konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali Ante Raos, osmi na listi u desetoj izbornoj jedinici,  europarlamentarka Ruža Tomašić, nositeljica liste u desetoj izbornoj jedinici, te Nikola Grabovac, nositelj trećeg mjesta na istoj listi.

Tomašić je istaknula kako je HDZ-ov nacionalni stožer mjerama zaštite onesposobio hrvatsko gospodarstvo jer su odluke donosili sami – bez dijaloga s relevantnim akterima.

“Kada se Covid-19 pojavio, skupio se stožer koji je sve zatvorio bez dogovora sa znanstvenicima, strukom i gospodarstvenicima. Kada se Covid primirio, trebalo je razmisliti i vidjeti što se događa, a prvenstveno sastati se s predstavnicima turističkih zajednica i gospodarstvenika kako bi se donijela zajednička odluka o potrebnim mjerama. Stožer ne može, pogotovo kada je sastavljen samo od HDZ-ovaca, odlučivati u ime svih nas – na taj se način ne može voditi država, treba postojati razumijevanje za sve grane gospodarstva i zajednički donositi odluke koje se tiču svih. Treba razmišljati unaprijed, jer ovakav način nije dovoljan“, rekla je Tomašić.

Naglasila je i kako je važno podsjetiti se da su i SDP i HDZ pokazali svoje sposobnosti vladanja te da na izborima treba imati na umu da se ne može uvijek postupati jednako i očekivati drugačije rezultate.

“Izbori će biti zanimljivi – ako su već najavili i odredili izbore, treba osigurati da budu pošteni i transparentni, ali povrh svega – da birači mogu izići na izbore i pritom se osjećati sigurno“, zaključila je Tomašić.

TKO SE BOJI ŠKORE JOŠ? Šef Domovinskog pokreta odgovara: Bernardić i Plenković izbjegavaju me

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.