+ AAA -

Zoran Vukman: KRITIKA LJUDSKOG UMA: Vrijeme je da čudotvorna slika Majke Božje opet iziđe na ulice Splita!

Autor:

U svetištu Gospe od Zdravlja u Splitu, u fratarskom samostanu, nalazi se čudotvorna slika Majke Božje čije je javno štovanje započelo 1730. g. kad su se fratri, biskup i narod osvjedočili da od kuge koja je tada pogodila Split nije nitko umro na Dobrome, na području gdje su se tada nastanili fratri (i gdje je danas u središtu Splita crkva i samostan).

Splitski nadbiskup Antun Kačić je tada blagoslovio sliku i predao je javnom štovanju vjernika.
Ovo moram posebno naglasiti: tada su fratri išli po kućama i krijepili svetim sakramentima umiruće po Splitu!!!

Dva fratra su se čak zatvorila u lazaret (karantenu) s oboljelima i izišli iz nje živi i zdravi. Sve je to dostupno u fratarskim, župnim, biskupijskim, povijesnim izvorima! Ništa nije legenda. Postoje dokumenti i činjenice!

1763. godine Split je pogodila još strašnija kuga. Stanovnici Dobroga zavjetovali su se pred slikom Gospe od Zdravlja. Kuga je tada u Splitu pomorila

Source

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Zoran Vukman: KRITIKA LJUDSKOG UMA: Vrijeme je da čudotvorna slika Majke Božje opet iziđe na ulice Splita!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.