+ AAA -

Putin: sveruski referendum o promjeni Ustava održat će se 1. srpnja

Autor:

Vrlo važni, sveruski referendum o ustavnim promjenama, koji će umnogomu odrediti pravne temelje a time i budućnost te zemlje, trebao se održati 22. travnja, ali je zbog epidemije koronavirusa COVID-19 bio odgođen na neodređeno vrijeme tj. do stabilizacije epidemioloških prilika. Pa iako Rusija još uvijek ima relativno visok broj dnevno novooboljelih osoba, koji se kreće oko 8 tisuća, to je ipak znatno manje u odnosu na dulje razdoblje s više od 10 pa i 11 tisuća oboljelih, a smrtna stopa ove epidemije u Rusiji je od samoga početka epidemije puno niže nego u najpogođenijim zemljama svijeta, poput SAD-a, Italije, Španjolske ili Velike Britanije. A kako se trend smanjenja broja novooboljelih u Rusiji nastavlja, kao i popravljanje opće epidemiološke slike zbog čega su već prije dva tjedna ukinute ili smanjenje brojne rigorozne mjere i karantene, nije trebalo dugo čekati da se održavanje spomenutog referenduma, kojega mnogi zapadni analitičari smatraju i potvrdom daljnje vladavine predsjednika Vladimira Putina i nakon isteka njegovog sadašnjeg mandata 2022. g., ponovo stavi na dnevni red tj. odredi novi datum njegovog održavanja.

A upravo je to danas i utvrđeno: referendum o promjenama ruskog Ustava održat će se točno za mjesec dana tj. 1. srpnja. To je osobno objavio predsjednik zemlje Vladimir Putin nakon sastanka s čelništvom

Source

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Putin: sveruski referendum o promjeni Ustava održat će se 1. srpnja

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.