+ AAA -

„Kulturna revolucija“: guverner Mississippija najavljuje promjenu zastave

Autor:

Amerikance, poglavito one afroameričkog porijekla, smbolika Konfederacije često asocira na rasizam, ropstvo i segregaciju, kao i na separatizam. Naime, veliki broj rasno motiviranih incidenata događa se na način da njihovi izvršitelji pritom vrlo često nose upravo te simbole, između ostalog i sadašnju zastavu Mississippija. Naravno, oponentni nastojanjima za promjenom te zastave tvrde kako nošenje službene zastave nikome nije zabranjeno i da nije zastava kriva što ju se zlouporabljuje u tako prizemne svrhe, što također ima logiku. Primjerice, ako se u nekom obračunavanju npr. talijanskih ekstremista s njihovim neistomišljenicima domaćega ili stranoga porijekla preko njihovih leđa nalaze zaogrnute službene talijanske zastave, to nikako ne znači da je za huliganstvo i vandalizam kriva ta zastava ili službena politika Republike Italije.

Međutim, Sjedinjene Države, svakako, imaju i niz svojih povijesnih specifičnosti koje se moraju uzimati u obzir u raspravama ovakvoga tipa, i zato ih je, svakako, najbolje prepustiti njima samima da ih i rješavaju. Amerikanci svoje probleme ipak puno bolje vide nego što to mi možemo i zato im nije potrebno naše sugeriranje o tome, što, i kako nešto moraju činiti. Naravno, to isto trebalo bi vrijediti i obratno.

Source

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: „Kulturna revolucija“: guverner Mississippija najavljuje promjenu zastave

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.