+ AAA -

Kina gubi čak 100 milijuna ljudi! Poučak i za Hrvatsku kako zaustaviti demografsku katastrofu

Autor:

S obzirom da je katastrofalno demografsko stanje jedan od najvećih strateških problema Hrvatske, ali i Zapada u cjelini, objavljujemo jedan zanimljiv članak na tu temu, koji ukazuje na predstojeći kineski veliki problem te vrste, ali i na promišljanja, kako ga Kina može prevladati. U tom kontekstu zanimljivo je i kako se u njemu ukazuje na propali eksperiment Zapada sa jednim (samohranim) roditeljem, ali i favorizira povratak zdravoj i potpunoj obitelji i instituciji braka – kao jedinom načinu za sprječavanje demografske katastrofe i napredak društva, pričemu se navodi potreba vraćanja kineskom tradicijskom konfucionizmu i njegovim zdravim promišljanjima o braku i stabilnoj obitelji. Dakle, vrlo poučno i za nas u Hrvatskoj, poglavito u kontekstu općekršćanskih vrijednosti i stavova o obitelji i braku, a koji se zbog različitih ideoloških eksperimenata i pomodarstava uvezenih s tog istog Zapada od strane same države tako olako guraju u stranu, kao nešto retrogradno, što vrijeđa zdravi razum i sl. a pogubne posljedice čega najbolje vidimo u samoj praksi.

Dakle, radi se o članku, objavljenom u honkonškom mediju South China Morning Post, autorice Wendy Wang, voditeljice znanstveno-istraživačkih poslova američkog Instituta za obitelj. U njemu se navodi kako se u Kini pojavio novi ozbiljni problem: do 2040.g. zemlja može izgubiti čak 100 milijuna ljudi.

Autorica navodi kako smanjenje nataliteta može zaustaviti put prema „kineskom snu“ – cilju, postavljenom od strane predsjednika Xi Jinpinga za značajno…

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Kina gubi čak 100 milijuna ljudi! Poučak i za Hrvatsku kako zaustaviti demografsku katastrofu

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.