+ AAA -

dr. sc. Sanja Vujačić: IDEOLOŠKI DELIRIUM TREMENS U EUROPI?

Autor:

Naravno, u središtu odvjetnikovih objeda našao se i jedan Rus. Ovaj put : Pjotr Pavlenski. Javnost je već navikla da američki i europski progresivisti za svaki svoj izborni neuspjeh optuže Ruse. Ali, ovaj put se ne radi o ruskom tajnom agentu čije opasno djelovanje uspjeti spriječiti James Bond in extremis. Radi se o novodobnom ruskom nihilistu kojemu je Francuska odobrila politički azil. Pjotr Pavlenski napustio je Rusiju kako bi se nastanio u Parizu u siječnju 2017. Kao spektakularni performer, stekao je svjetsku slavu : sašio si je usta u znak podrške Pussy Riot ; obmotao se bodljikavom žicom kako bi prosvjedovao protiv reizbora Vladimira Putina ; zakovao ovojnicu vlastitih testisa za kaldrmu Crvenog trga u Moskvi. Pod optužnicom za seksualno zlostavljanje u Rusiji, militantni umjetnik završio je u Francuskoj, uspio se istaknuti izvedbom nekoliko performansa i, u svibnju 2017., steći status političkog izbjeglice. Već u listopadu iste godine spalio je pročelje ogranka Banque de France u Parizu kako bi dnenuncirao « vladavinu finacija ». Osuđen je na tri godine zatvora. Pušten je, pa se dohvatio nesretnog Benjamina Griveauxa. Svoj akt objašnjava željom da ispuni svoju građansku dužnostr : « Sada živim u Francuskoj, Parižanin sam. »
Evidentno je da je Pjotr samo imao ulogu « metka » u novodobnom političkom razračunavanju, u kojem nije nužno poštovati pravila o « udarcima ispod pojasa ». Njegovog glasnogovornika i odvjetnika, Juana Bancoa, javnost je prethodno upoznala kao davatelja potpore Žutim prslucima i člana pravnog tima utemeljitelja Wikileaksa, Juliena Assangea. Kome povlačenje bivšeg socijalista Griveauxa može

Source

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: dr. sc. Sanja Vujačić: IDEOLOŠKI DELIRIUM TREMENS U EUROPI?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.