dogodilo se na današnji dan- Domovinski rat

TKO JE ‘ŽENA ZMAJ’ KOJA JE PREDVODILA BRANITELJE U ŠKABRNJI? ‘Gazila je kao marinac… Posramila je mnoge ‘muškarčine’!

Autor: S.Vučković

"Vani skoro pola noći, ružno vrijeme, a ispred nas mlada žena, skoro dijete, gazi kao marinac i vodi nas u vučju jazbinu. Moram priznati da me je zasramila. Rekao sam sebi da kako god bilo u toj Škabrnji, nema šanse da odstupimo ako ova cura ima toliko srce", kazao je Marko Skejo, zapovijednik IX. bojne HOS-a,

Tvorci stranice “Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat”, na najljepši su mogući način poželjeli Hrvaticama Dan žena, a naročito onima koje su stale na branik Hrvatske. Evo njihovog statusa:

“Drage žene, sretan Vam ovaj predivan dan! No isto tako sretna Vam i ostala 364 dana!
Danas se sjećamo svih heroina koje su stajale na braniku Domovine! Jedna od njih je i ova dama s fotografije – Danka Dražina iz Škabrnje.
“Žena zmaj” koja je kao mlada studentica zanemarila vlastitu sigurnost i priključila se vosjci, isprva kao medicinska pomoć, potom kao vojnik. Pamtit će se još dugo njezina uloga u kojoj je HOS-ovce uvela u Škabrnju nakon operacije Maslenica!
Zapovijednik IX. bojne HOS-a, Marko Skejo prisjeća je se idućim riječima: “Nisam mogao vjerovati kad smo stigli u Prkos. Kažu: “Ona će vas voditi u Škabrnju.” Vani skoro pola noći, ružno vrijeme, a ispred nas mlada žena, skoro dijete, gazi kao marinac i vodi nas u vučju jazbinu. Moram priznati da me je zasramila. Rekao sam sebi da kako god bilo u toj Škabrnji, nema šanse da odstupimo ako ova cura ima toliko srce. A vjerujte da se u Škabrnju nisu usudili prići mnoge “muškarčine”. Posebna je to žena, sama njena pojava dala nam je motiv koliko god bio jezovit ulazak u takvo mjesto.”

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.