Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara

STOŽER: ‘Pokrećemo tužbu protiv Srbije radi isplate ratne odštete!’

Autor: S.Vučković

"Bezočna je laž da smo presudom u Haagu poraženi. To je laž onih koji su stvarno poraženi. Istina je da je presuda smrtna za jugoslavensku u velikosrpsku politiku", zaključci su Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara stiglo je priopćenje koje donosimo u cijelosti:

“HAŠKA PRESUDA ZA GENOCID SMRTNA JE PRESUDA JUGOSLAVENSKOJ I VELIKOSRPSKOJ IDEOLOGIJI.

Čekali smo da se stišaju orkestrirani režimski mediji; čekali smo da prestanu blebetati svi plaćenici, pa da u miru iznesemo stav i iduće korake Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a vezano uz haške presude za genocid.

Sa svih su nas razina orkestrirano i prije i poslije presude pokušali uvjeriti da je sve osim presude za genocid poraz – to je bezočna laž onih koji su ovom presudom stvarno poraženi.

Presuda je od povijesnog ali i od velikog moralnog, političkog i materijalnog značaja za Hrvatsku. U presudi je potvrđeno da se diljem Hrvatske provodio genocid, te da ga Srbija nije sama provodila. Srbija i samozvani četnici nikada ne bi mogli prodrijeti na hrvatsko tlo da nije bilo artiljerije koju su desetljećima stvarale i morale plaćati najrazvijenije, Slovenija i Hrvatska, zemlje bivše umo- i zlotvorine: komunističke, totalitarne i zločinačke Jugoslavije.
Genocid, urbanocid i kulturocid diljem Hrvatske izvršile su Srbija, samozvani četnici i JNA.
I nitko drugi. Tu nespornu činjenicu potvrdio je sud u den Haagu.
U presudi je potvrđena brutalna vojna agresija na Hrvatsku od strane Srbije i Jugoslavije.
Srbija je izravna sljednica Jugoslavije. Nepobitni dokazi za to svima su dostupni i neuništivi,
a u trenutku potrebe iznijet će ih Stožer za obranu hrvatskog Vukovara.
Na temelju presude haškog suda za genocid, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pokreće  tužbe protiv Srbije radi isplate ratne odštete, takozvane reparacije.
Podizanje tužbi protiv Srbije za isplatu reparacije odvijati će se na trima razinama:
1. pojedinačno;
2. na razini općina i gradova;
3. kada se za to stvore društveno politički uvjeti pokrenut će se i na trećoj razini -mtužba hrvatske države protiv Republike Srbije za isplatu reparacije.”

S vjerom u Boga i hrvatski narod
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.