Patrik Macek/PIXSELL

‘Šešeljova knjiga otkrila nam je nešto o Džakuli, ali to nije sve! Dobit će i radio u Novoj Gradišci?’

Autor: S. Vučković

Veljko Džakula, jedan od najpoznatijih nositelja velikosrpske politike 1990-95.g., bivši predsjednik Opšinskog odbora zločinačke SDS općine Pakrac i Regionalnog odbora SDS-a za Slavoniju, Baranju i Zapadni Srem. To je lik koji je širio ideju pristupanja i ovog područja SAO Krajini ,a vršio je i funkciju podpredsjednika SAO Krajine i SAO Zapadne Slavonije. Bio je sudionik oružane pobune i velikosrpske agresije kao član Štaba TO Pakrac. Obnašajući spomenute funkcije služio je i kao izvor resoru Državne bezbednosti MUP-a Republike Srbije. Dokaz za to je knjiga Vojislava Šešelja "Policijski dosje III" str. 589-595 i 628-630.

Udruge hrvatskih branitelja proistekle iz Domovinskog rata Zrinskih 1 Nova Gradiška, svim su medijima odaslali svoje priopćenje zbog otkrića koje ih je nemalo i vrlo neugodno iznenadilo. Evo o čemu je riječ:

“Glavni ciljevi udruga proisteklih iz Domovinskog rata su obrana stečevina Domovinskog rata i dostojanstva hrvatskih branitelja , prije svega onih koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske države. Baš zbog ovih naših glavnih ciljeva jako nas je zainteresirala vijest o Natječaju za dodjelu koncesije za djelatnost radija i opći program s frekvencijom 91,0 MHZ s nazivom područja i oznakom pod rednim brojem 6 – dio grada Nove Gradiške (D-NG), a koji je raspisala Agencija za elektroničke medije.
Vijest kao vijest nas ne bi povrijedila da nemamo informaciju da se na natječaj javilo i Zajedničko veće srpskih opština putem Srpskog demokratskog foruma čiji je predsjednik i predstavnik Veljko Džakula već u nekoliko navrata boravio u Novoj Gradiški gdje se susreo s nekim pojedincima iz političkog života grada N.Gradiške, a također i s vodstvom Radio Psunja čiju je pomoć u izradi projekta već dobio.

Služio kao izvor resoru Državne bezbednosti MUP-a Republike Srbije?
Izražavamo duboku zabrinutost i ogorčenost da se kao predstavnik ponuditelja nudi svima nama poznati Veljko Džakula, jedan od najpoznatijih nositelja velikosrpske politike 1990-95.g., bivši predsjednik Opšinskog odbora zločinačke SDS općine Pakrac i Regionalnog odbora SDS-a za Slavoniju, Baranju i Zapadni Srem. To je lik koji je širio ideju pristupanja i ovog područja SAO Krajini ,a vršio je i funkciju podpredsjednika SAO Krajine i SAO Zapadne Slavonije. Bio je sudionik oružane pobune i velikosrpske agresije kao član Štaba TO Pakrac. Obnašajući spomenute funkcije služio je i kao izvor resoru Državne bezbednosti MUP-a Republike Srbije. Dokaz za to je knjiga Vojislava Šešelja “Policijski dosje III” str. 589-595 i 628-630.
Mi branitelji duboko poštujemo građanska i manjinska prava utvrđena Ustavom i Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina , međutim, smatramo da bi SDF pod vodstvom Veljka Džakule , medijski prostor dobiven putem radijske koncesije, koristio za daljnje širenje velikosrpske politike što bi moglo dovesti do novih međunacionalnih napetosti , a to bi se ujedno kosilo sa stečevinama Domovinskog rata i vrijeđalo bi dostojanstvo hrvatskih branitelja. Ovo predpostavljamo na temelju gorkih iskustava iz naše suvremene političke prakse kad se hrvatskim novcem veličaju četničko-partizanski zločini nad hrvatskim narodom u istočnoj Lici i zapadnoj Bosni 1941.godine (spomenik u Srbu), kada Pupovčev tjednik Novosti novcem poreznih obveznika vrijeđa , pljuje i na sve načine omalovažava sve ono što je hrvatskom narodu sveto , a uz to veliča velikosrpstvo , kada Documenta pod vodstvom Vesne Teršelić ( dio političke elite tu udrugu je proglasio savješću hrvatskog društva) Domovinski rat želi proglasiti građanskim , kada u istu ravan stavlja hrvatsku žrtvu i velikosrpskog agresora, kada želi zabraniti i sam naziv za rat , u stvari im smeta termin «Domovinski», a sve to čine hrvatskim novcem.

“Odbijte Džakulin zahtjev za radiom!”
Ovim priopćenjem za medije udruge proistekle iz Domovinskog rata iznose jasno i otvoreno svoj stav da bi davanje koncesije SDF-u kojeg vodi Veljko Džakula bio uvreda hrvatskim braniteljima i protivno dignitetu Domovinskog rata. Hrvatski branitelji su devedesetih bili na braniku domovine kada je našu zemlju i naš narod napao velikosrpski agresor i zločinačka jugokomunistička soldateska. Hrvatski branitelji su i danas na braniku domovine , od onih koji ciljeve iz MEMORADUMA II žele ostvariti političkim putem.
I na kraju hrvatski branitelji traže od Agencije za elektroničke medije da odbiju zahtjev SDF-a i Veljka Džakule o dodjeli radijske frekvencije”

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.