Braniteljski portal

ROKO MIJIĆ: ‘Vjerujem da su uredniku Braniteljskog portala smjestili baš kao i meni za topničke dnevnike’!

Autor: S. Vučković

Braniteljski portal i njihov urednik nisu propustili niti jednu obljetnicu, a poznati su i po podršci tada utamničenim generalima Gotovini i Markaču. Svoju vjeru u nedužnost generala nikada nisu skrivali, a to i još niz drugih stvari kod nas, čini se, kad-tad dođe na naplatu. Pisati istinu o Domovinskom ratu je postalo opasno- kazao je Roko Mijić, zamjenik zapovjednika Operativne grupe Sinj Ante Kotromanovića.

Mladen Milošević, bivši urednik Braniteljskog portala ovih dana ide na izdržavanje zatvorske kazne pod optužbom da je otuđio novac iz Udruge  branitelja liječenih od PTSP-a “Tvrđava Knin” . Uz zatvorsku kaznu, Miloševiću slijedi i vraćanje duga u iznosu od 1,4 milijuna kuna. Iako je Milošević uz podršku mnogih njegovih poznanika, suboraca i suradnika ustrajao u tome da je nedužan, te da je udar na njega zapravo udar na Braniteljski portal koji je progovarao prešućivane istine, ekspresna presuda je učinila svoje. Da je Mladen Milošević žrtva nečijih viših ciljeva, potvrdio nam je i umirovljeni brigadir Roko Mijić, umirovljeni brigadir HV-a kojeg je šira javnost upoznala suđenjem za otuđivanje topničkih dnevnika:

CILJ IM JE BIO UŠUTKATI PORTAL!

– Braniteljski portal je počeo smetati “dvjema partijama” i to još odavno. Riječ je o ljudima koji su bili vrlo upućeni u sva zbivanja oko braniteljske populacije. Nikada nisu propustili niti jednu obljetnicu, a poznati su i po podršci tada utamničenim generalima Gotovini i Markaču. Svoju vjeru u nedužnost generala nikada nisu skrivali, a to i još niz drugih stvari kod nas, čini se, kad-tad dođe na naplatu. Pisati istinu o Domovinskom ratu je postalo opasno- kazao je Roko Mijić, zamjenik zapovjednika Operativne grupe Sinj Ante Kotromanovića.

– Dakle, prilično sam siguran da Mladen Milošević nije bio izravan cilj. Glavna meta koju je valjalo ušutkati je Braniteljski portal na koji je, još dok je njihov urednik bio u istrazi, vršen pritisak. Moram priznati da mi je žao Miloševića koji je naivno vjerovao u pravdu i koji nije želio pravi odvjetnički tim, nego se oslonio na odvjetnika po službenoj dužnosti. Međutim, kada vas sustav uzme “u mlin” i odluči samljeti, to će se onda tako i dogoditi. Rastužuje me činjenica da tijekom cijelog procesa Miloševiću nitko od medija nije napisao niti riječ. Ali, kada je pala presuda o krivnji, svi su ushićeno izletili s naslovima “branitelj ukrao novac”. Nakon presude, Milošević se obratio na tiskovnoj konferenciji u šatoru na Savskoj i došla je gomila novinara. Sve je objasnio, ali o njegovu stranu priče nije objavio gotovo nitko – izjavio je Roko Mijić koji o “sustavu koji melje branitelje” progovara iz vlastitog iskustva:

MILOŠEVIĆ: INICIJATIVA DA ME SE ZATVORI JE DOŠLA “S VISOKA”

– Na teret mi se svojedobno stavljalo da sam otuđio topničke dnevnike. Dokazano je, međutim, da nisam skrivao nikakve službene dokumente već građu bez ikakvih pečata i potpisa koju sam koristio za diplomski rad vezan za VRO Oluja. I ne da mi se nitko nije ispričao za lažnu optužbu, već mi niti moj diplomski rad nikada nije vraćen – zaključio je Roko Mijić, potpuno razočaran u činjenicu da Mladenu Miloševiću koji je uvijek bio na strani pravde, u ovom trenutku nitko ne može pomoći… U to vjeruje i sam Milošević koji kaže da mu je zatvor neizbježan jer je inicijativa za njegovo zatvaranje došla “s visoka”.

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.