screenshot

Pogledajte kako je stvarno bilo za vrijeme rata u štabu obrane Vukovara

Autor: Nedžad Haznadar

Nedavno je na Youtubeu osvanula skrivena i zaboravljena snimka iz štaba obrane Vukovara iz rujna ’91., nastala usred bitke. Možete se uvjeriti kako se, zapravo, vodio rat.

Na čelu stola, prepoznat ćete ga po brku, sjedi zapovjednik obrane Mile Dedaković, Veliki Jastreb. Žena do njega na snimci je doktorica Vesna Bosanac. Na snimci su još i brojni zapovjednici točaka obrane, ratni upravitelj grada Marin Vidić Bili, članovi štaba, vezisti… Na samom kraju ovog uzbudljivog povijesnog materijala vidjet ćete Branka Borkovića kako tadašnjem reporteru HTV-a, Nedžadu Haznadaru, ispred zemljopisne-ratne karte objašnjava nemoguću situaciju opsade grada Vukovara za koji su svi u tom prostoru i tom trenutku vjerovali da neće pasti. Bili su ga spremni braniti do zadnje kapi krvi, što su i učinili. Većina s ove snimke danas više nije među nama. Neka im je vječna slava i hvala.

Autor:Nedžad Haznadar
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.