facebook/Krešimir Mihajlović

POBJEDA VELIKOG HRVATA: Otpušteni ravnatelj kojeg su zvali ustašom jer je vjerovao u Gotovinu, pobijedio na sudu!

Autor: Snježana Vučković

"Znam i da je premijer Milanović rekao: 'Treba maknuti plakate i smjeniti Krešu', iako me svojedobno molio da mu primim dijete u školu" – kazao je Mihajlović koji je nakon svega dobio sudsku bitku protiv bivše škole koja mu u narednom periodu mora isplatiti odštetu, kao i podmiriti troškove suđenja.

Krešimir Mihajlović konačno ima razloga za slavlje. Nakon što je strpljivo čekao da se generalima Markaču i Gotovini dokaže nevinost, sada je dočekao da sudski dokaže i svoju vlastitu. Radno mjesto ravnatelja škole koje je izgubio jer je u školskom hodniku istaknuo plakate tada zatvorenih generala, izgubio je protuzakonito i to je većini upućenih u njegovu priču bilo jasno. Sada je to potvrdio i sud. Podsjetimo, koji je to grijeg počinio domoljubni ravnatelj, koji je zbog odluke o otkazu zapao u sve moguće životne nevolje, od bolesti pa sve do ovršenih računa i dugovanja. ..

U međuvremenu, mnogi su zaboravili na nepravedno medijski linčovanog i ostavljenog bez posla, branitelja i prof. Mihajlovića. One koji su ovu priču ‘prohodali’ stiješnjeni vlastitim problemima podsjećamo da je riječ o ravnatelju OŠ ‘Petar Zrinski’, koji je postao ‘bivši ravnatelj’ onog trenutka kada je u svojoj školi izložio “sporne” plakate. Tim činom postao je meta većine kolega, medija i institucija predvođenih Božicom Šimlešom iz Gradskog ureda, kao i Željkom Jurajem iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Riječ je o čovjeku kojem je poslije neke tajne sjednice, kojoj uopće nije nazočio, od ljudi koje je zaposlio dobio odluku o trenutnom otkazu. Riječ je o čovjeku koji osim izraženog domoljublja izrazito voli i svoju šesteročlanu obitelj koju je ova odluka egzistencijalno ugrozila. Isto tako, riječ je o osobi koja nije čekala oslobođenje generala i potvrdu haaškog suda o njihovoj nedužnosti, već je u to vjerovao svo vrijeme i to svima jasno dao do znanja. Ipak, nakon tog priznanja i otkaza, uslijedila je borba sa ovrhama, računima i smišljanju načina kako da prehrani brojnu obitelj. Mihajlović ne žali i kako kaže, napravio bi isto iako je proživio pravu životnu kalvariju. Svojedobno se za naš portal prisjetio kako je sve epočelo:

–  Na sam dan obilježavanja pada grada Vukovara, počeo je medijski linč na mene zbog plakata koji je proglašen spornim jer su na njima ‘ratni zločinci.’ Jednog jutra u školu je došla novinarka jednog našeg dnevnog lista i upitala me: ‘Zar nije došla inspekcija?’. Na moje iznenađenje što za inspekciju saznajem od novinara još je i nadodala: ‘Da, prijavili su vas neki portali i beogradski B92.’ Da me je prijavio srpski list, potvrdio mi je i inspektorat. Možete misliti kako sam se osjećao, pa ja sam ravnatelj hrvatske, a ne srpske škole.  Nakon medijskog iživljavanja, na školskoj sjednici sam pod točkom razno želio informirati kolege o novonastaloj situaciji. No, tad su oni pokazali pravo lice. Gospodin Zukanović rekao je da se o tome mora raspravljati jer mu je jedan visoki dužnosnik rekao da se to obavezno učini i tražio je da smjesta skinem plakat, ali ja to nisam htio učiniti! Na to me je dovoljno glasno da svi na sjednici čuju upitao: Gospodine Mihajloviću, jeste li vi ustaša? Počeo je nešto spominjati i Vukovar, pa kako drugi ratni zločinac, Mirko Norac, uskoro izlazi iz zatvora i tome slično. Ja sam mu odgovorio da škola nije mjesto za njegove političke govore jer je Zukanović u Vijeću SDP-a, a pouzdano znam da se o meni govorilo i na Iblerovon trgu. Znam i da je premijer Milanović rekao: ‘Treba maknuti plakate i smjeniti Krešu’, iako me svojedobno molio da mu primim dijete u školu’ – kazao je Mihajlović koji je nakon svega dobio sudsku bitku protiv bivše škole koja mu u narednom periodu mora isplatiti odštetu, kao i podmiriti troškove suđenja.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.