Patrik Macek/PIXSELL

NOVI ZAHTJEV: ‘Očekujemo progon mrzitelja Hrvatske. Dok u Vukovaru najavljuju ‘novu Ovčaru’ i pjevaju ‘Nož, žica, Srebrenica’, nas nazivaju neonacistima!

Autor: S. Vučković

Ovakve akcije dolaze iz krugova bolesnika koji ne žele prihvatiti postojanje suvremene hrvatske države a obilato se hrane na državnim izvorima novca, predstavljajući se zaštitnicima demokratskih vrijednosti, te iz krugova pojedinih predstavnika srpske nacionalne manjine kojima smeta trud za postizanje skladnog međunacionalnog života i nesmetan razvitak Hrvatske.

“Kazneni progon za podrivanjem ugleda Hrvatske i narušavanje nacionalne sigurnosti te govora mržnje. Zahtjevamo od svih nadležnih tijela u Hrvatskoj da se odmah, ozbiljno i sukladno svojim obvezama i ovlastima pozabave grubim narušavanjem ugleda RH, te pojavama širenja mržnje i grubih neistina prema hrvatskom narodu i nesrpskom stanovništvu. Prešućivanje i toleriranje ovakvih pojava vodi ozbiljnom narušavanju međunarodnog ugleda RH te opasnom narušavanju nacionalne sigurnosti. Koloplet proizvodnje kaosa je nastavljen Deklaracijom o nesnošljivosti i etnocentrizmu koju su kreirali politički predstavnici pojedinih manjina u hrvatskom Saboru i zanimljivo -predstavnik vlade.

Vrlo zlonamjerne, paušalne i sumnjive teze potpisali su: Nedžad Hodžić, Furio Radin, Milorad Pupovac, Mile Horvat, Dragan Crnogorac, Šandor Juhas, Veljko Kajtazi, Vladimir Bilek i predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer Plan je nastavljen objavom ruskog izvješća o pojavama neonacizma u Europi gdje se opetovano ponavljaju najgrublje laži o Hrvatskoj, pozivajući se na hrvatske izvore i informatore. Vrhunac podmetaljke je podatak o 30 000 na katoličanstvo prekrštene djece pravoslavne vjere. Ovakve akcije dolaze iz krugova bolesnika koji ne žele prihvatiti postojanje suvremene hrvatske države a obilato se hrane na državnim izvorima novca, predstavljajaući se zaštitnicima demokratskih vrijednosti, te iz krugova pojedinih predstavnika srpske nacionalne manjine kojima smeta trud za postizanje skladnog međunacionalnog života i nesmetan razvitak Hrvatske. Svima im je zajednička ponekad pritajena a ponekad otvorena sklonost komunističkom diktatorskom sustavu koju nastoje prikriti jacnim zaklinjanjem u antifašizam a stvarno se služe fašističkim i komunističkim metodama. U oba monstruozna slučaja ističe se drska manipulacija primjerom otpora protuzakonitom i protuustavnom ataku na žrtvu Vukovara, kojeg protivnici hrvatskog suvereniteta prikazuju kao napad na prava nacionalnih manjina, namjerno prešućujući kršenje članka 8. UZoPNM i nadležnosti od strane vladajućih. Od predsjednice RH očekujemo primjerenu pozornost slučaju i zaštitu državnih i nacionalnih interesa Hrvatske.

Predsjedniku Sabora je zbog ozbiljnosti optužbi, dužnost po hitnom postupku otvoriti saborsku raspravu i donijeti zaključak o stvarnom stanju te ga prezentirati domaćoj i međunarodnoj javnosti. Od saborskog Odbora za unutarnju politiku nacionalnu sigurnost tražimo da naloži i provede ispitivanje lociranje i kažnjavanje izvora laži o Hrvatskoj osnovom kojih je Rusija objavila monstruozne konstrukcije o Hrvatskoj. Od Ministarstva vanjskih poslova zahtijevamo demantiranje navedenih laži i široku diplomatsku akciju rasvjetljavanja istine. Od DORH i obavještajnih službi, sukladno čl.325 i čl.349 Kaznenog zakona očekujemo pokretanje hitne istrage i postupaka protiv širitelja grubih neistina o Hrvatskoj. Od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te zastupnika nacionalnih manjina u RH očekujemo javno ograđivanje od ovakovih neistina i obraćanje svim veleposlanstvima u RH. Ovaj monstruozni pokušaj revizionizma povijesti i sadašnjosti, proglašavajući Hrvatsku neonacističkom tvorevinom straha, isključivosti i ksenofobije zahtjeva oštru i adekvatnu rekaciju mjerodavnih te lociranje i kazneni progon odgovornih.

Dok predstavnici navijačkih skupina srpske nacionalne manjine po Vukovaru skandiraju „Nož žica, Srebrenica“, dok se najavljuju nova masovna smaknuća poput Ovčare, dok visoki predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj pjevaju fašističke, četničke pjesme, njihovi zaštitinici pokušavaju krivotvorenjem povijesti i sadašnjosti, Hrvatima pripisati te grijehe. E, pa neće proći.”

S vjerom u Boga i hrvatski narod. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.