Damir Spehar/PIXSELL

MIROSLAVU ILIĆU ZABRANA KONCERTA I U OGULINU? ‘Naravno, on u Srbiji propagira četnički pokret!’

Autor: S.Vučković

"Očekujemo od odgovornih institucija Republike Hrvatske da se njemu i drugima koji veličaju četnički pokret i druge zakonom zabranjene pokrete i ideologije i trajno zabrane nastupi u Republici Hrvatskoj", kažu vinkovački branitelji.

UDVDR Ogranak za grad Vinkovce oglasila se priopćenjem vezanim za nastup Miroslava Ilića u Ogulinu:

“Organizator koncerta Miroslava Ilića u Vanilla Club-u u Vinkovcima je temeljem našeg zahtjeva i zajedničkog zahtjeva petnaest braniteljskih i stradalničkih udruga grada Vinkovaca i Županije Vukovarsko – srijemske odgodio nastup Miroslavu Iliću u Vinkovcima zbog toga što u Srbiji propagira četnički pokret.

Očekujemo od odgovornih institucija Republike Hrvatske da se njemu i drugima koji veličaju četnički pokret i druge zakonom zabranjene pokrete i ideologije i trajno zabrane nastupi u Republici Hrvatskoj.

Nastup Miroslava Ilića je najavljen i u Ogulinu 14. veljače u Disko- Clubu “Spectaculum”;.

U slučaju da koncert nije otkazan očekujemo da poduzmete sve mjere, postupite sukladno zakonima Republike Hrvatske i istome uskratite gostoprimstvo i zabranite nastup.

U borbi protiv četništva i velikosrpske agresije, a za slobodnu i neovisnu Hrvatsku u Domovinskom ratu živote je položilo 125 vitezova rođenih u Ogulinskom kraju. Zar su oni svoje živote dali da u njihovom Ogulinu i neovisnoj Hrvatskoj uzima hrvatske kune netko tko veliča četništvo u Srbiji?

Zar je Ogulin zaboravio zbog čega su oni izginuli i tko im je oduzeo živote? Gdje su nestale braniteljske udruge grada Ogulina i Ogulinskog kraja? Zar su zaboravili svoje suborce i Domovinski rat?

Postoje i oni koji se nisu borili za neovisnu Hrvatsku, koji je možda nisu ni htjeli, neki koji su obranu Hrvatske gledali iz sigurnosti Europskih destinacija i zato im četnici ni ne smetaju. Njima je jedina svetinja novac. Zbog njih smo postavili pitanje odgovornima kako se zakonodavstvo Republike Hrvatske treba odnositi prema onima koji dovode one koji veličaju četništvo.

Mi koji smo na svojoj koži osjetili zlo poručujemo: NE ČETNICIMA U HRVATSKOJ, SADA I NIKADA!”

Dostavljamo vam poveznice nastupa istoga u Srbiji na kojima propagira četništvo:

https://www.youtube.com/watch?v=Ta5SqVqZiaA

https://www.youtube.com/watch?v=d_KW8Wo9NwE

https://www.youtube.com/watch?v=y9zIA454Jac

S poštovanjem,

UDVDR Ogranak za grad Vinkovce

 

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.