Wikipedija

LAZANSKI PROZVAO KRSTIČEVIĆA I OLUJU: ‘Albanci su s Hrvatima skovali strašan plan’

Autor: dnevno.hr

Novi srpski ambasador u Rusiji te vojno politički analitičar gostujući na Tv Pinku ustvrdio je da su Albanci s Kosova većinom sudjelovali u paravojnim i vojnik formacijama tijekom rata u Jugoslaviji. ”Hrvati su vratili Albancima tu vrstu usluge tako što su slali svoje oficire kao instruktore OVK na Kosovu. Postoje indicije da je i Krstičević bio jedan od instruktora”, kazao je Lazanski te se zapitao kako je moguće da vojske RSK i Republike Srpske mirno promatraju kako hrvatske snage devet mjeseci u zimskim uvjetima grade put preko dinare stvarajući teren za udar na Kin sa sjevera, a udar s juga smatra veoma teško izvodivim, većina generala JNA polagala je ispit na obrani srednje Dalmacije, napomenuo je. ”Ovo je povijesno pitanje, mnogi sada spekuliraju o tome da li je bilo izdaje, ali saznati ćemo.

Tuđman i Karadžić nalazili su se u Austriji, rukovodstvo na Palama gledalo svoj interes i pokušalo zaštiti sebe, a vojska Republike Srpske nije mrdnula ni tokom operacije Bljesak”, kaže Lazanski dodajući da je podijela BiH dodijeljena između Amerike i BiH, za što je Jamie Carter dobio milijun dolara i posredničku ulogu. ‘Zapadni djelovi trebali su biti evakuirani, a da se Srbima dsa istočni dio prema Srbiji, Amerikanci su Amerikanci su odustali od dogovora kada su se Srbi povukli iz zapadnih dijelova BiH. Ubrzo je usljedila Srebrenica i sve ono što se dešavalo na istoku BiH.Uloga Amerikanaca u Oluji je bila ključna. Dva F-14 su poletjela to jutro sa nosača aviona i bombardirala repetitor Ćićevac iznad Knina i presjekli sve radio veze krajiškim Srbima”, objasnio je Lazanski.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.