Goran Ferbezar/PIXSELL

LAŽ OBJAVLJENA NA VELIKI PETAK: ‘UN ne traži ćirilicu u Vukovaru! Odgovarat će svi oni koji su uznemirili javnost!’

Autor: S. Vučković

"Senzacionalnim naslovima kojim sugeriraju da UN traži ćirilicu na zgradama Vukovara opet siju kaos. Sudionici ove prljave rabote su identificirani, a jednom će i odgovarati " stav je SOHV-a.

Hrvatski, ali i većina regionalnih medija prenijela je vijest o izvješću UN-a koje se kritički osvrće prema tromom pravosuđu kada je u pitanju ratni zločin i diskriminacijskom odnosu spram nacionalnih manjina s naglaskom na romsku i srpsku. Svi redom, međutim, stavili su naglasak na “inzistiranje UN-a da ćirilica što prije mora zaživjeti u Vukovaru”. Dvije su stvari naljutile članove Stožera za obranu hrvatskoh Vukovara: Činjenica da UN lažno informiraju ljudi čije su udruge potpomognute novcem hrvatskih građana, a zatim i mediji koji su to izvješće olako prihvatili, te izvlačenjem iz konteksta bombastičnim naslovima vukovarcima stvorili kaos i solju natrljali ranu. Jer istina je, tvrde oni, da je srpska nacionalna manjina dobila i više od onoga što zakon nudi:

‘Je li se itko zapitao što je istina? Srbi u Vukovaru dobivaju i više nego što im zakon nudi!’

Jude su žrtvu Vukovara, lažima na Veliki petak, raspeli poput Krista. Senzacionalnim naslovima kojim sugeriraju da UN traži ćirilicu na zgradama Vukovara opet siju kaos. Istina je da Izvješće traži poštivanje manjinskih prava u skladu s ustavom i zakonima. Istina je da se to već provodi. Istina je da primjenjujemo pojedina manjinska prava čak i protiv zakona, pa moratorij na suvremenu hrvatsku povijest srpska nacionalna manjina provodi, iako je prestao važiti još 2003.
Sudionici ove prljave rabote su identificirani,
a jednom će i odgovarati – stav je SOHV-a.

Po tko zna koji put ponavljamo da je ministar Bauk taj koji je stavljanjem ploča prekršio zakon, dakle, srpska nacionalna manjina u našem gradu uživa pravo koje nije zakonito. Što se poštivanja prava nacionalnih manjina tiče, smatramo da se one iznimno poštuju. I sami smo svjesni grozne odluke o separaciji naše djece kroz odvojene škole, no javnost ne zna da je taj zakon donesen na zahtjev Srba! Teško da ćemo se tako ikad integrirati i funkcionirati kao normalni sugrađani. No, mi dajemo sve od sebe. UN to ipak ne prepoznaje, ali to nije niti čudno. Njihovi izvještaji ovise o informacijama koje dolaze iz Hrvatske, a to su upravo oni koje nazivamo Judama. Upravo oni će biti tema naših zahtjeva sustavu domovinske sigurnosti u ustroju. Također, biti će obrađeni oni koji lažno čitaju međunarodne dokumente i onda uznemiruju javnostkažu iz SOHV-a.

‘Jude moraju odgovarati!’


Pod one koji lažno informiraju UN, smatraju se Documenta i njoj srodne udruge za zaštitu ljudskih prava, a o čemu smo već pisali.

Podsjetimo, Vesna Teršelič je, ne jednom, nadležnima u UN-u slala izvještaje s potpuno iskrivljenom istinom o zbivanjima u Hrvatskoj, pri čemu je često stavljala akcent na “lijenost DORH-a po pitanju rješavanja ratnog zločina”, kao i činjenicu da se pripadnici srpske nacionalne manjine procesuiraju puno brže i u puno većem broju od Hrvata, što ne odgovara istini. Zbog ovakvih udruga koje savršeno funkcioniraju zahvaljujući milijunima koji im se slijevaju u džep, čini se da hrvatski građani sami plaćaju za packe koje dolaze iz Europe, a da to niti ne znaju. Ako je suditi po najavi SOHV-a da će se tražiti odgovornost tih i takvih, Documenta će biti jedna od prvih koja bi mogla odgovarati za veleizdaju…

Autor:S. Vučković
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.