Goran Kovacic/PIXSELL

‘FRLJIĆEV KALAŠNJIKOV NA STOLU: Zamislite da su nešto slično uradili hrvatski branitelji koji baš i zbog takvih već mjesecima protestiraju u Savskoj 66 u Zagrebu? ‘

Autor: A. Pranjić

''Sad bi netko trebao organizirati pravi performans i čitati sve gluposti, a kako da ih drugačije nazovemo, koje su u medijima dosad izjavljivala ova dva „pomozbog junaka“. To bi bio igrokaz, a ne ovo sramno i jadno laprdanje uz kalašnjikove!'', zaključuje predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković reagirao je na performans koji su pred Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca izveli intendant tog kazališta Oliver Frljić i umjetnički voditelj festivala Riječeke ljetne noći i ravnatelj riječke Opere Marin Blažević.

Frljić i Blažević su sjeli na stol pred glavnim ulazom u HNK, na drugi stol su postavili košaru s rajčicama, a drugu košaru s kamenjem te puške. Najavili su da će čitati Facebook statuse, komentare na tekstove i druge upise na internetu kojima se vrijeđa njih dvojicu, Frljić je pozvao gledatelje da ih, ako to žele, gađaju rajčicama ili kamenjem te da, kako je među njima vjerojatno najviše katolika, bace kamen oni koji su bez grijeha. Za ‘kalašnjikove’ je rekao kako publika vjerojatno zna čemu služe. No, situacija je u jednom trenutku ekskalirala te je navedeni dvojac gađan jajima. Muškarci u crnom počeli su pjevati “Zovi, samo zovi”, a Frljić im je uzviknuo “Jeste li branili državu da možete sada udarati druge?”.

Pavković: Dokle će dva „pomozbog junaka“ pljuvati po svemu što je hrvatsko?

”Nevjerojatno, ali istinito! U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci „caruju“ dva „pomozbog junaka“ – intendant Frljić i ravnatelj Opere Blažević. Njihova je zadaća da svako malo bljuju i pljuju po slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, a poglavito po hrvatskim braniteljima. Oni nemaju pojma, niti ih to zanima, da je iz ovoga kraja u hrvatskom Domovinskome ratu sudjelovalo više branitelja nego što su imali oružja, odnosno da je tijekom srpske agresije poginulo oko 230 ljudi, koji su branili i obranili hrvatsku državu. Sada su ta dva „pomozbog junaka“ ponovno izazvala skandal. I to ispred „njihovog“ kazališta. Mediji izvještavaju da su organizirali performans naziva „Otkaz Frljiću i Blaževiću“, prigodom otvaranja Riječkih ljetnih noći te da su tom prigodom stavili na stol dva kalašnjikova, kamenje i rajčice i pod suncobranom čitali poruke mržnje koje su im u zadnje vrijeme upućivane s društvenih mreža”, navodi Pavković.

”To nije bio performans nego najobičniji klošarski – cirkus! Sva je sreća što je tome rekla „dosta“ mala skupina riječkih branitelja i što je prekinula ovaj sramni igrokaz, za koji su „pomozbog junaci“ sigurno dobili i određenu financijsku potporu. No, što će toj „riječkoj bagri“ kalašnjikovi“ na stolu? Zamislite da su nešto slično uradili hrvatski branitelji koji baš i zbog takvih već mjesecima protestiraju u Savskoj 66 u Zagrebu? Oni samo kad se pojave u svečanoj odori  izazivaju bijes raznih frljića i blaževića? Kako bi tek reagirali da kraj sebe stave i kalašnjikove, bez obzira što bi bili i replike? Dobro ih je netko upitao: A što ste vi učinili za ovu državu? Naravno, na to ta dva „brata uboga“ nemaju odgovora. Sad bi netko trebao organizirati pravi performans i čitati sve gluposti, a kako da ih drugačije nazovemo, koje su u medijima dosad izjavljivala ova dva „pomozbog junaka“. To bi bio igrokaz, a ne ovo sramno i jadno laprdanje uz kalašnjikove!”, zaključuje predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:A. Pranjić

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.