Screenshoot youtube

DOBIVAM PRIJETNJE OD TRPINJSKIH SRBA: ‘Pi*ka ti materina, ako nisi crk’o od gladi, mi ćemo te ubiti!’

Autor: S.Vučković

"Počeo sam primati anonimne pozive iz Trpinje... Žao mi je što opet tražim pomoć, ali pored mog teškog psihičkog stanja sada mi se i telefonski prijeti, a ja ne znam zašto. Nazvala me meni nepoznata osoba s nepoznatog broja i rekla doslovno ovo: "Pi*ka ti materina, ja sam Srbin iz Trpinje. Ako nisi crk'o od gladi, mi ćemo te ubiti. Mi, trpinjski Srbi ćemo ti presuditi!", javio nam je Jakov Krijanović iz Vukovara.

Branitelj iz Vukovara koji je zbog činjenice da ne može prehraniti svoju djecu pokušao samoubojstvo vješanjem, a objavom čije priče smo mu i mi pokušali pomoći, suočava se s novim problemima. Jakov Krijanović, koji nam je svima slomio srce plačući zbog svoje djece koja žive na rubu dostojanstva, kazao nam je kako mu je ova akcija pokazala svu veličinu hrvatskog srca, ali i donijela jedno stravično iskustvo:

– Počeo sam primati anonimne pozive iz Trpinje… Žao mi je što opet tražim pomoć, ali pored mog teškog psihičkog stanja sada mi se i telefonski prijeti, a ja ne znam zašto. Nazvala me meni nepoznata osoba s nepoznatog broja i rekla doslovno ovo:

“Pi*ka ti materina, ja sam Srbin iz Trpinje. Ako nisi crk’o od gladi, mi ćemo te ubiti. Mi, trpinjski Srbi ćemo ti presuditi!”

Priča o sudbini Jakova Krijanovića, hrvatskog branitelja, jednog od onih “iz sjene” koji nikada nije tražio, ostvario ni dobio ništa, doprla je do srca hrvatskih građana koji su spremni pomoći kako njegova djeca iz dana u dan ne bi jela samo kuhanu tjesteninu i kako njegov sin ne bi spavao na podu. Sve što Jakov i dalje želi, jest stalan posao kako bi počeo dobivati redovita primanja, a o invalidnosti i dalje ne razmišlja iako se liječi od PTSP-a, što je možebitni razlog pokušaja samoubojstva.

Jakovu sada u ovom stanju postiđenosti zbog objave njegovog teretnog života, nikako na ruku ne idu i prijetnje zbog kojih uz svu neimaštinu sada strepi za svoj život i život svoje djece. Uz svu nevolju, on rado ističe ljude koji su odvojili od svojih usta da bi njegovoj djeci bilo lakše:

– Pomalo sam razočaran Vukovarcima… Gospođa Svjetlana i SOHV su jedini koji su me posjetili, a za sve druge kao da ne postojim. S druge strane, dobio sam jedno dirljivo pismo i u njemu 40 kuna. Bio sam presretan i pretužan u isto vrijeme. Kad vam tako nešto stigne na kućnu adresu, znate da niste sami i da ima nade – kazao je Jakov.

Podsjetimo, za sve one koji žele pomoći ovoj braniteljskoj obitelji, mogu to putem ovih podataka:

JAKOV KRIJANOVIĆ: 097/628-4047, Ulica Hrvoja Vukčića Hrvatinića 9, 32000 Vukovar; Novac možete uplatiti na jedini račun koji nije blokiran, a to je račun njegovog posinka:

Valentin Hadžić, Erste banka IBAN: HR1924020063206849853, a za uplate iz inozemstva: ESBCHR22

 

 

Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.