Foto: Lada

Koja je njihova tajna? Dok se svi proizvođači suočavaju s krizom ruska Lada prodala preko 10 tisuća vozila tijekom karanatene

Autor:

Ruska Lada je objavila rezultate iz travnja ove godine kada je svijet bio u karanteni zbog pandemije kooronavirusa.

I dok se ostali proizvođači bore s krizom, Lada je prodala čak 10.055 vozila (uključujući Nivu od 659 jedinica). Lada se prodaje u samo 15 zemalja svijeta tako da moramo priznati da rezultati za ovu marku i nisu loši.

Top tri najpopularnija Ladina modela su Granta s rezultatom 3.058 automobila. Drugi najpopularniji model bio je Vesta kojih je u travnju prodano 2.913 primjeraka dok su treće mjesto zauzele putničke verzije modela Largus s 1.286 prodanih automobila.

Prema vlastitoj procjeni, Lada je zadržala vodeću poziciju u Rusiji u vidu tržišnog udjela u segmentu putničkih i lakih gospodarskih vozila.

“U ovim teškim vremenima moramo razviti nove kanale distribucije i način komunikacije s kupcima. Trenutno su naši trgovci otvoreni u svakom gradu gdje je to dopušteno, uz strogo poštivanje svih potrebnih mjera sanitarne sigurnosti. U travnju, s obzirom na dugotrajno zatvaranje, također smo uspješno pokrenuli mrežni sustav naručivanja automobila. Ova dva čimbenika, uz kvalitetu trenutne ponude za kupce, visoku profesionalnost i efikasnost Lada prodavača, pokazuju privlačnost Lada marke i prilično dobru razinu prodaje u trenutnim okolnostima”, istaknuo Olivier Mornet, izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing kompanije AVTOVAZ JSC.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.