Limuzinska Scala, privlačno rastegnuta na 453 cm, 16 cm kraća od Octavije

Autor: Auto Doktor

Kada je nedavno Škoda Scala zamijenila Rapid, mnogi su je proglasili “češkim Golfom”. No, model koji se proizvodio u standardnoj limuzinskoj i kompaktnoj verziji Sportback izgubio je limuzinu.
Bazni Rapid prve generacije u osnovnoj je verziji bio skraćena verzija Octavije. Nakon “letećeg starta” Scale, kupci su se počeli propitkivati i za rastegnutu verziju, kakva je popularna u Rusiji, Indiji te posebice Kini.
Stoga su u Mladoj Boleslavi osmislili atraktivnu i dinamičnu verziju, produženu s 436 na 453 cm, koja bi mogla biti zanimljiva i za mnoga europska tranzicijska tržišta. Konceptna se verzija očekuje na predstojećem Geneva Motor Show (5. – 15.3.2020.) i tada će biti otkriveno hoće li i kada Škoda Rapid druge generacije stići in a europsko tržište.

Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.