GORDANA FRIŠČIĆ: Bježala sam sa Sanaderom, skrivala fra Šimu Nimca i bila muza slikaru Crnoboriju

Autor: 7dnevno

Gordana Friščić voli se lijepo odijevati. Jako voli šešire i u svojoj kući u Kozarčevoj ulici, u palači koja je nekada pripadala Khuenu-Hedervariju, ima ih mnogo. Stan joj je prepun slika, ponajviše slikara Josipa Crnoborija. On je, naime, naslikao i mnogo njezinih aktova.
Kroz život je bila muza nekoliko slikara i pjesnika. Nekoliko je puta izazvala i veliko zanimanje medija. Nakon braka s uvaženim liječnikom Zdravkom Lackovićem, drugi suprug joj postaje veliki hrvatski slikar Ivo Friščić. Također, bila je posljednja družica Milorada Ronkulina, udovca Žuži Jelinek. Njezino se ime veže uz afere Ive Sanadera te uz svećenika Šimu Nimca i njegovu “fatalnu bankaricu”, kada je za veliki novac nelegalno prodano crkveno zemljište. Goga tvrdi da ni jedan od ta dva slučaja nije upletena. Dapače, zbog napisa u vezi sa Sanaderom tužbom je, od novina, uspjela dobiti popriličnu odštetu.
Početak je ovo ispovijesti pedagoginje Gordane Friščić iz najnovijeg broja tjednika 7Dnevno u kojoj prepričava svoj nevjerojatan život u kojem je ljubovala s umjetnicima, družila se s kriminalcima i odgajala tisuće djece. Cijeli tekst pročitajte u svom primjerku 7Dnevno, najprodavanijeg političkog tjednika u Hrvatskoj.
PRETPLATITE SE I UŠTEDITE 50%. KONTAKTIRAJTE NAS NA BROJ 099/4379-116, MAILOM NA [email protected] ILI ISPUNITE FORMULAR.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.