foto: wikimedia.commons

Pečete jaja na suncokretovom ulju? Evo zašto to više nećete raditi!

Autor: dnevno.hr

Većina ljudi jaja peče na suncokretovom ulju, u članku saznajte zašto to ne bi trebali raditi

Jaja su odličan izbor za doručak, jer su hranjiva i zdrava i pružaju dobar izvor energije za početak dana. Sadrže oko sedam grama proteina, a odličan su izvor fosfora, selena, vitamina B skupine…

Međutim, u njihovoj pripremi trebali bi paziti na kojem ulju ih pečete. Naime, nutricionisti savjetuju da suncokretovo ulje zamijenite s maslinovim. Dosadašnja istraživanja su pokazala kako priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje. Razlog je što se prilikom zagrijavanja ulja stvaranju tvari aldehidi koji su povezani s većim rizikom od nastanka raka i srčanih bolesti.

Iako je i maslinovo ulje biljno, njegovim zagrijavanjem se ipak otpušta manje aldehida, a pošto se brže zagrijava, jaja će se brže ispeći i poprimiti punoću okusa.

 

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.