maxpixel

Svi su ludi za ovim gulašem: Isprobajte i vi malo drugačiji recept

Autor: dnevno.hr

Gulaš na posve drugačiji način

Dobri, stari gulaš jelo je koje nerijetko zaboravljamo, a uz ovaj recept praviti ćete ga barem jednom tjedno.

Potrebno vam je:

1 kilogram junetine

Nakoliko žlica masti

500 g luka

3 češnja bijelog luka

2 mrkve

2 žlice koncentrata od rajčice

2 žlice vinskog ocrta

50 g mljevene paprike

500 ml junećeg temeljca

Sol, papar, peršun, lovor

Meso narezati na krupnije kocke, a obje vrste luka usitniti na manje kocke. U veću posudu pogodnu za dinstanje u pećnici, ali i na ‘kolu’ stavite mast te joj dodajte luk i dinstajte na tihoj vatri uz povremeno miješanje. Pred kraj dodajte na sitno narezanu mrkvu. U međuvremenu pripremite ostale sastojke, a papriku i ocat promiješajte tako da dobijete glatku smjesu, koju je potrebno izliti po prodinstanom luku i sve dobro promiješati. Poslagati meso u smjesu, začiniti i dodati lovorov list. Pokriti posudu i staviti u pećnicu na 160 stupnjeva. Pokriveno dinstati oko 3,5 sata na istoj temperaturi uz povremeno miješanja.

 

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.