Screenshot, coolinarka.hr

Ovo morate pročitati: Recept za originalne sinjske uštipke

Autor: I.M.

Neodoljivi i ukusni sinjski uštipci.

Sastojci:

500 g brašna
200 ml mlijeka
270 ml vode
12 g soli
jaje
2-3 žlice rakije
ulje za prženje

Priprema:

Brašno nasipajte u zdjelu te u njemu napravite udubinu u koju valja dodati redom jaje, sol i rakiju. Mlijeko i vodu pomiješajte i zagrijte da budu topli. Sastojke izmješajte, a čim počnete miješati u tavu možete pripremiti ulje za prženje kako bi se dobro zagrijalo dok smjesa bude spremna. Pazite! Tava u kojoj pečete uštipke morala bi imati debelo dno, a ulje je u nju potrebno dolijevati svaki puta kada dodajete novu turu uštipaka. Smjesa za uštipke mora biti gusta te se takva uzima u grabilicu i uljeva u vrelo ulje. Uštipke pržite sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju, stavljajte na papirnate ubruse i konzumirajte vruće jer takvi su najukusniji. No, dakako nije problem niti ako se ohlade.

Autor: I.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.